Read Comments

Sådan slipper du af med uren hud

Mange mennesker i alle aldre har oplevet at døje med uren hud. Især mange teenagere rammes af akne og uren hud i forbindelse med puberteten, men også voksne og ældre kan have problemer med huden. Læs med her, hvis du vil komme den urene hud til livs!

Hvorfor får man uren hud?

Det er svært konkret at sige, hvorfor nogle mennesker plages meget af uren hud, mens nogle helt slipper. Forskere har endnu ikke kunnet pege på én konkret syndebuk i forhold til akne og uren hud, men mange mener, at hormonerne kaldet androgener spiller en rolle. Mængden af androgener stiger i puberteten og ved andre hormonelle ændringer, og de kan dermed være en af årsagerne til, at mange teenagere døjer med uren hud. Desuden mener en del forskere, at sukkerholdig mad og mejeriprodukter kan have en del af skylden – i hvert fald for nogles vedkommende. Til gengæld er der efterhånden bred enighed om, at den tidligere gængse forestilling om, at fed mad var grunden til uren hud ikke holder stik. Dog kan en varieret og sund kost aldrig skade, og hvis du døjer meget med uren hud, kan du i en periode prøve at skære mejeriprodukter og for meget sukker ud af kosten! Desuden er motion altid en god idé, og vand i lange baner hjælper indefra med at holde huden sund og ren!

Sådan slipper du af med uren hud udefra

Vand, sund kost og motion er altså nogle af de ting, der kan hjælpe dig af med bumserne indefra, men hvad hjælper så udefra? Sørg for at rense og pleje din hud flere gange om dagen! Det kan tage lidt tid, men så snart du får indarbejdet en rutine, er det snildt klaret både morgen og aften, og din hud vil takke dig for det! Brug en ansigtsrens til at holde snavs og bakterier væk fra huden. Vælg en mild én, som ikke udtørrer din hud, sørg for at dine hænder er rene, inden afrensningen begynder, og hold dig desuden væk fra varmt vand, som irriterer den følsomme hud i ansigtet! Efter at have renset din hud godt og grundigt kan en god fugtighedscreme gøre underværker. Vælg én, der er specielt egnet til uren hud, og invester gerne i én af god kvalitet. Tilsætningsstoffer og parfume er generelt ikke godt for huden, og hvis din hud i forvejen kæmper, vil den være glad for at slippe for unødvendige irritationskilder, så plej din hud med gode, naturlige produkter for det bedste resultat!

Nallerne væk!

Det er fristende at klemme sine bumser ud, da man derved kommer af med dem… på kort sigt! Det kan være tilfredsstillende og kan i øjeblikket skabe en fornemmelse af, at man slipper af med bumserne, men det er desværre ikke tilfældet – tværtimod! Hvis du lider af akne, skyldes det en bakterie i hudporrerne. Ved at klemme bumserne ud bliver denne bakterie spredt til andre områder af din hud, og du vil dermed ikke mindske antallet af bumser, men derimod skabe grobund for endnu flere. Desuden øger du risikoen for andre betændelsestilstande i huden og kan tilmed risikere at danne arvæv! Derfor: Hold snitterne væk fra bumserne, og bekæmp dem med sund kost, motion, rigeligt med vand og lækre, naturlige hudplejeprodukter i stedet!

Tags:
Categories Tips

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *